Nyári tábor

Tábor

Nyáron nagy izgalommal várják a gyerekek minden évben a színjátszótáborokat. Idén sem volt ez másképp, amikor egy tizenöt fős csapat két szakképzett színész vezetésével vett részt egy 1 hetes táborszervezésen. A tábor nem csak arról szólt, hogy a jövő sztárjai fejlesszék tehetségüket, hanem arról is, hogy fejlesszék magukat emberi lényként. A heti programok különböző típusúak voltak, az improvizációtól kezdve a monológokig, mindenki megtalálta a számára legérdekesebb kihívást. A gyerekeknek lehetőségük volt arra, hogy különböző karakterek bőrébe bújjanak és kifejezzék magukat a saját szavaikkal és gesztusaikkal. Az egyik feladatuk az volt, hogy fogalmazzanak meg egy történetet, melyet egy másik körnek kellett eljátszania. A gyerekek csapatban dolgoztak és egymás ötleteire építették a karaktereket.

A tábor során a gyerekeknek az érzelmeik kifejezése volt fontos, ami olykor nehéz feladatnak bizonyult. Azonban a szakképzett vezetők képzett kezei alatt mindenki könnyedén fejlődött és önbizalmat kapott az előadóművészetben.

Az egész tábor záró produkcióval zárult, amelynek központi témája egy meseregény volt, és mindenki bemutathatta a saját tehetségét. Az eredmények fantasztikusak voltak. A tábor végére a gyerekek nemcsak kreativitásukat és színészi képességeiket fejlesztették, hanem nagyobb önbizalommal és személyes fejlődéssel is gazdagodtak. Mindannyiunk számára emlékezetes élmény volt ez a hét.